Aethos Ericeira Portugal

Aethos Ericeira embodies a subtle sense of luxury

When clients enter the foyer of the brand new Aethos Ericeira, they know they’ve arrived. “All you see is the ocean,” says designer Ala Zureikat, co-founder of the Barcelona studio Astetus. The 50-room property, the most recent from the Aethos lodge model, which prioritizes a optimistic and lasting affect on friends’ sense of well-being, is perched above the Atlantic Ocean on a sandstone cliff the alongside Portugal’s surf coast. “The lodge captures the essence of Ericeira as a surf vacation spot,” says Zureikat. “The genuine materiality and colour palette have been impressed by context.”

The previous deserted farm property was purchased by Aethos co-founders Jeff Coe and Benjamin Habbel, who needed to ‘flip it right into a lodge for prosperous surfers’, Zureikat says of the ‘unimaginable alternative’ he has entered with the co-founder of Astet, Oscar Engroba.

As a result of the venture was a whole renovation of a pre-existing farm constructing, Astet Studio opened the doorway to attain a monumental foyer expertise

Amongst its many choices, the wellness-focused lodge consists of Onda Restaurant, a soon-to-open spa, saltwater pool, on-site surf store (in addition to particular person board storage). and wetsuits) and hosts well being and wellness leaders for varied mindfulness actions.

Nonetheless, the problem was to create one thing that will fulfill friends all through Ericeira’s two distinct seasons. In the summertime, the seaside neighborhood is heat and vibrant, however within the winter, it is wet, windy, and darkish. Their answer was a balanced mixture of supplies. Heat woods, leather-based, and velvet combine with cool-touch marble and stone, most noticeable within the monumental foyer, which has been opened as much as body the view. Right here, slatted wooden ceilings mingle with a myriad of furnishings, from cozy sofas to rattan armchairs and upholstered ottomans. “We made certain the collection of furnishings and paintings was fastidiously curated so as to add a timeless really feel to the lodge by mixing totally different types and aesthetics,” says Zureikat.

Aethos Ericeira Portugal

A wood-clad desk marks the reception, which doubles as the doorway to the surf store

A impartial colour palette of white and sand juxtaposes inexperienced and blue accents, all impressed by the encompassing nature and paying homage to the colours of sand when moist and dry. “We did not need to be too literal and use Portuguese tiles as a result of that is the very first thing everybody associates with Portugal,” he says. “We needed to deliver a extra refined contact to what the Portuguese supplies, interiors and structure [typically] appears to be like like, with the consequence that anybody from anyplace would really feel joyful, relaxed and have a way of belonging.

The bedrooms, lined in customized white oak furnishings with brass particulars, exude the identical delicate luxurious as the general public areas, however in a toned down model. “It is a extra personal, enjoyable and intimate expertise,” says Zureikat. Just like the foyer, the oceanfront rooms have been designed to maximise the view. As a substitute of heavy doorways and sq. partitions, Astet used a glass partition between the lavatory and the bed room (a picket and wicker panel permits for privateness, if wanted), designed cabinets with out doorways and lined the door to the room with a full measurement mirror. “Wherever you might be,” Zureikat says, “you at all times have an ocean view.”

This text initially appeared in HD October 2022 issue.

#Aethos #Ericeira #embodies #delicate #sense #luxurious

Leave a Comment

Your email address will not be published.